Skip to main content

Vliegtuigen

De fotovliegtuigen van Flying Focus zijn allemaal gestationeerd op Texel International Airport vanwaar heel Nederland en de Noordzee binnen vliegbereik liggen.

Alle vliegtuigen zijn speciaal verbouwd tot fotovliegtuig en uitgerust met marifoon, GPS en speciale fotoluiken. De veiligheidsuitrusting voor vluchten boven water bestaat uit 2 reddingsvlotten, overlevingspakken en noodzenders.

De PH-PBL is een éénmotorige Cessna 172, welke speciaal is uitgerust voor luchtfotografie. Zowel links als rechts is het vliegtuig voorzien van speciale fotodeuren die optimale bewegingsruimte voor de camera’s mogelijk maken. Om tijdens het fotograferen van schepen optimaal zicht te hebben zijn extra ramen ingebouwd. Voor opdrachten op grote afstand of vluchten waarop een flink aantal objecten gecombineerd worden is de kist uitgerust met longrange tanks die vluchten van bijna acht uur mogelijk maken.

De Cessna 337 Skymaster PH-FLF, het paradepaard van de vloot, wordt hoofdzakelijk gebruikt bij zwaar weer, in de winterperiode en voor opdrachten op grote afstand. Het voor Nederland unieke vliegtuig heeft een dubbele staart en 2 motoren in één lijn, waarvan één met duwschroef en één met trekschroef. Het vliegtuig kan bij uitvallen van één van de motoren, zonder problemen klimmen en thuiskomen. Zelfs indien dit op lage hoogte tijdens het fotograferen gebeurt. Tevens kan deze kist meer wind hebben en heeft het een grotere actieradius, zodat fotograferen in geheel Europa mogelijk is. Fotovluchten boven zee kunnen plaats vinden met minder goede weersomstandigheden. De PH-FLF is volledig uitgerust om onder deze omstandigheden op instrumenten te kunnen blijven vliegen.

Voor het fotograferen van landobjecten en schepen op de binnenwateren beschikt Flying Focus ook nog over een Piper Super Cub. Dit legendarische ontwerp is door haar eigenschappen tijdens langzaamvliegen zeer geschikt voor luchtfotografie. Haar geringe gewicht en het vleugelontwerp zorgen voor fantastische mogelijkheden. Door het relatief geringe motorvermogen zijn het fluisterstille vliegtuigjes, uitstekend geschikt voor langdurig fotovliegen boven evenementen of fotovluchten boven het Waddengebied.

Met bovenstaande 3 fotovliegtuigen heeft Flying Focus voor elke klus een geschikte kist en kan er onder bijna alle omstandigheden worden gefotografeerd.