Request information

Presentatie fotoboek Redders van Boven

Vrijdag 29 augustus vond de presentatie van het fotoboek "Redders van boven" plaats in IJmuiden. Na een spectaculaire dropping van de eerste doos boeken vanuit een helikopter voeren 4 reddingboten met genodigden en pers naar het Forteiland, waar het boek gepresenteerd werd. In 2011 werd met het maken van fotovluchten voor dit boek begonnen met een serie vluchten boven de stormachtige zeegaten van de Waddeneilanden. In december 2012 werd de Koos van Messel van station IJmuiden gefotografeerd met noordwest 8 tussen de pieren. Nog geen half jaar later, op 8 mei 2013, overleefde fotograaf Herman IJsseling tenauwernood een vliegtuigcrash in de Noordzee op 50 kilometer west van Egmond, waardoor vlieger Brien van Wijk om het leven kwam. Na twee-en-een-half uur in zeewater van 9 graden op een onmogelijke plek in dichte mist werd hij gered door de Koos van Messel.

Enige tijd na de crash werd de draad van het boek weer opgepikt als een soort eerbetoon aan de KNRM, een bijzondere organisatie met bijzonder materieel en zeer professionele vrijwillgers! Het boek is opgedragen aan Brien van Wijk, de bemanningen van de Koos van Messel en Donateur op 8 mei 2013 en alle mensen van de KNRM.

De eerste 13 boeken werden aangeboden aan Thea van Wijk, de weduwe van Brien van Wijk, haar zonen Mark en Jelle en aan eerdergenoemde bemanningsleden.

Project photos

Request information